مشاهده‌ وبسایت پندتک
باسکول مخزن، راهکاری هوشمند از پند

سیستم توزین مخازن یا باسکول مخزن، ابزاری کارآمد برای دستیابی به مدیریت دقیق وزن مواد و محصولات تولیدی یک کارخانه است. در دنیای صنعتی امروز، باسکول مخزن  یکی از عوامل کلیدی در بهینه‌سازی فرآیندهای تولید و توزیع است. در این مقاله به بررسی اهمیت، مزایا و کاربردهای این سیستم خواهیم پرداخت.

باسکول مخزن چیست

باسکول مخزن یا سیستم توزین مخزن از نیازهای اساسی کارخانه‌های تولیدی است که برای کنترل موجودی مخازن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این سیستم دقیق ترین روش اطلاع از موجودی مخازن است که با لودسل‌گذاری دقیق زیر پایه‌های مخزن و اتصال لودسل‌ها به نمایشگر وزن اجرا می‌گردد. این سیستم برخلاف تجهیزاتی مانند فلومترها به دما و ویسکوزیته  و حالت محصول وابسته نیست.

باسکول مخزن، لودسل مخزن یا سیستم توزین مخزن؟

به دلیل آنکه وظیفه اصلی این سیستم توزین و مهمترین قطعه آن لودسل است، در مکالمات روزمره به این سیستم باسکول مخزن یا لودسل مخزن نیز می‌گویند. در واقع این یک سیستم متشکل از چندین جزء برای توزین مخازن بوده و اصطلاح باسکول مخزن نیز به دلیل مکانیزم سنجش مخزن به آن اطلاق می گردد.

مزایای استفاده از باسکول مخزن

  • اطلاع دقیق از موجودی لحظه‌ای مخزن
  • مدیریت زنجیره تأمین
  • جلوگیری از توقف خط تولید
  • امکان کنترل ورود و خروج مواد به داخل مخزن
  • افزایش سرعت و دقت در تولید
  • جلوگیری از خسارت به مخزن بر اثر افزایش ناگهانی وزن مخزن
  • امکان شبکه کردن و نظارت موجودی لحظه ای مخازن از اتاق کنترل

اهمیت باسکول مخزن در صنایع

در صنایع مختلف، از جمله صنایع شیمیایی، غذایی، دارویی و نفت و گاز، دقت در اندازه‌گیری وزن مواد از اهمیت بالایی برخوردار است. هر گونه خطا در اندازه‌گیری می‌تواند منجر به هدررفت مواد، کاهش کیفیت محصولات و افزایش هزینه‌ها شود. بنابراین، باسکول مخزن به عنوان یک راهکار هوشمند برای جلوگیری از این مشکلات شناخته می‌شود. برای درک بهتر اینکه باسکول مخزن چه کمکی به ما می تواند بکند مقاله توزین مخزن را از سایت پندتک مطالعه بفرمایید.

اجزاء باسکول مخازن

  1. لودسل(LOADCELL)

لودسل یک نوع سنسور الکترونیکی برای اندازه‌گیری وزن و نیرو است. نحوه کارکرد این تجهیز به این صورت است که استرین‌گیج های لودسل که مجموعه ای از مقاومت های الکتریکی هستند در واکنش به اعمال نیرو تغییر شکل میدهند، و نیرو وارده را تبدیل به یک خروجی قابل اندازه‌گیری می‌کنند. لودسل‌ها بسته به نوع کاربری در مدل‌های خمشی، فشاری، کششی و… تولید و استفاده می‌شوند.

  1. جانکشن باکس(JUNCTION BOX)

وظیفه جانکشن باکس یکسان سازی مقاومت خروجی لودسل‌های یک سیستم توزین است، که در نتیجه این عمل وزن توزین شده روی هر یک از پایه‌های مخزن یکسان می‌گردد، و به اصطلاح گوشه گیری و بالانس انجام می‌شود.

  1. نمایشگر وزن(INDICATOR)

نمایشگر وزن همان‌طور که از نامش پیداست پس از دریافت سیگنال لودسل‌ها میزان نیرو وارد شده را به عدد تبدیل و نمایش میدهد، برخی از نمایشگر ها علاوه بر نمایش وزن، قابلیت ثبت ست پوینت جهت کنترل شارژ و دشارژ مخازن را نیز دارند و همچنین با پشتیبانی از خروجی آنالوگ امکان نظارت بر موجودی مخزن را در اتاق کنترل فراهم می‌کند.

  1. کابل لودسل

وظیفه کابل‌ لودسل، ارتباط بین اندیکاتور و لودسل است. این کابل‌ها مانند مبدل عمل کرده و نیرو اعمال شده بر لودسل را به نیرو الکتریکی متناسب تبدیل می‌کنند. این سیگنال سپس به اندیکاتور منتقل می‌شود که وزن عددی را بر اساس قدرت سیگنال نمایش می‌دهد.

 

باسکول مخزن نقش مهمی در صنعت دارد و به به دلایل زیر می تواند مفید باشد:

دقت در اندازه‌گیری: این سیستم‌ها به دقت وزن مواد را اندازه‌گیری می‌کنند که برای کنترل کیفیت و مدیریت موجودی بسیار حیاتی است.

کاهش هدررفت: با اندازه‌گیری دقیق، می‌توان از هدررفت مواد جلوگیری کرد و بهینه‌سازی فرآیند تولید را انجام داد.

مدیریت موجودی: باسکول‌های مخزن به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا موجودی مواد اولیه و محصولات نهایی را به‌طور مؤثری مدیریت کنند.

بهبود ایمنی: با استفاده از سیستم‌های توزین، می‌توان از بارگذاری بیش از حد مخازن جلوگیری کرد که این امر به ایمنی کارکنان و تجهیزات کمک می‌کند.

تحلیل داده: این سیستم‌ها معمولاً به نرم‌افزارهای مدیریتی متصل می‌شوند که امکان تجزیه و تحلیل داده‌ها و بهبود فرآیندها را فراهم می‌آورند.

کاهش هزینه‌ها: با بهینه‌سازی مصرف مواد و کاهش هدررفت، هزینه‌های تولید کاهش می‌یابد.

 

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.